Käsityön projekteja

Kuluneen lukuvuoden aikana koulumme oppilaat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet lukuisia projekteja, joista osa oli nähtävillä myös käsityön ja kuvataiteen yhteisessä  Matka-taidenäyttelyssä. Kiitos kaikille näyttelyssä vierailleille! 

Seiskaluokat tekivät tekstiilipuolella puolen vuoden aikana itsekuvioituja kangaskasseja, kirjontaa ja kalastajahattuja. 

Käsityön valinnaiseen osallistuneet kahdeksas ja yhdeksäsluokkalaiset jatkoivat ompelun ja lankatekniikoihin syventymistä edelleen. He toteuttivat  irrottelevien ja luovuutta ruokkivien suunnittelutehtävien ja erilaisten tekniikkakokeilujen jälkeen oman omavalintaisen vaate- tai sisustustuotteen. Lopputuloksena oli toinen toistaan upeampia nuorten itsensä näköisiä muotiluomuksia. Lisäksi syntyi hyödyllisiä käyttöesineitä kuten meikkipusseja. Hyödynsimme runsaasti kierrätysmateriaaleja, kuten lahjoituksena saatuja farkkuja ja nahkoja.  Valinnaisryhmät vierailivat tänä vuonna Kiasmassa ja HAM:ssa. 

Kahdeksasluokkalaisten koko vuoden kestävässä Kässää kuvista -valinnaisessa vierailimme syksyllä 2023 Alvar Aallon kotimuseossa. Perehdyimme Aaltojen elämäntyöhön, haimme inspiraatiota  Aaltojen tuotannon muotokielestä ja värimaailmasta,  ja teimme niiden pohjalta omat pellavaiset käsinpainetut keittiöpyyhkeet. Projektista toteutettiin portfolio Classroomiin. 

Iina Volotinen