Kuvataiteen kuulumisia

Designmuseon Studiossa avautui 11.10.2022 kuvataideopettaja Marita Bracen ja käsityöopettaja Eila Sannikan toteuttama näyttely Kässää kuvista – kuvataiteen ja käsityön muotoilumatka. Se esitteli vuodesta 2005 lähtien toteutetun käsityön ja kuvataiteen monialaisen oppimiskokonaisuuden oppilastöitä. Näyttely kertoi menetelmästä, jossa työskentelyn ja suunnittelun lähtökohtana on ollut ajankohtainen museonäyttely tai taiteen ilmiö. Valmiiden tuotteiden lisäksi keskeinen osa näyttelyä oli muotoiluprosessien esittäminen.

Näyttelyllä juhlistettiin pitkäaikaisen käsityön lehtorin Eilan eläkkeelle siirtymistä. Antoisia ja ihania eläkepäiviä Eilalle!

Syyslukukaudella muotoilu oli muutenkin vahvasti mukana kuvataiteen opiskelussa. Meilahden yläaste valittiin Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon Designakatemia-hankkeen yläkouluksi. Oppilaat osallistuivat Helsinki Design Weekin Tulevaisuuden avoin kaupunki -työpajaan ja rakensivat Mikonkadun ja Aleksanterinkadun kulmauksen näyteikkunaan kaupunki-installaation.

Koulumme kuuluu Suomen Alvar Aalto -koulujen verkostoon. Alvar, Aino ja Elissa Aallon arkkitehtuuriin ja muotoiluun tutustutaan eri luokka-asteilla. 8.-luokkien kässää kuvista -ryhmä sai inspiraatiota omaan kangassuunnitteluunsa Aaltojen tuotannosta. Vierailimme Taidehallin Aallot-näyttelyssä ja Aallon kotitalossa, joka on vain kävelymatkan päässä koululta.

Näistä ja kaikesta muusta kuvataiteen opiskeluun liittyvästä löytyy lisätietoa ja kuvia https://meikunkuvis.wordpress.com/ ja Instagramista @meikunkuvis.