Taidetestaajien (kaoottinen) vierailu Turussa

Kävimme Turussa, Wäinö Aaltosen museossa 12.12.2019 koko luokkamme sekä 8D-luokan kanssa.Lähdimme aikaisin aamulla, jopa aiemmin kuin normaaliaamuisin olisimme tulleet kouluun. Ennen lähtöämme haimme porukalla ruokalasta eväät. Eväitä oli mm. leipä, hedelmä ja trippimehu.

Lähdimme kohti Turkua tilausbussilla, jossa tunnelma oli korkealla. Jotkut oppilaat jopa nousivat seisomaan kesken matkan ja kävelivät käytävällä, mutta bussikuski sai heidät asettumaan paikoilleen. Matkamme Turkuun kesti noin kaksi tuntia. Oppilailla oli mukana viihdykkeitä, esim. kaiuttimia ja herkkuja. 

Pitkän ajomatkan jälkeen olimme innoissamme siitä, että pääsemme vihdoin näkemään, mitä museossa on. Menimme museoon ja odotimme aulassa museokierroksen alkua.

Kierroksen alussa luokat jaettiin eri ryhmiin. Meidän luokka pääsi ensin tutkimaan näyttelyä. Kävimme ensin katsomassa pimeässä huoneessa olevaa kahden näytön kokoista taideteosvideota. Näytöt olivat eri puolilla ja seurasimme videoita lattialla näyttöjen keskellä istuen. Tämän jälkeen saimme tehtäväksemme valita yksi kiinnostava työ ja kuvata video, jossa puhumme valitsemastamme työstä vastaten meille annettuihin kysymyksiin.

Kuvattuamme videoita saimme käydä näyttelyjä läpi vapaasti. Päänäyttelyn lisäksi museossa oli muita kiinnostavia näyttelyitä, esim. VR-huone, jota kutsuttiin Punaiseksi huoneeksi, sekä huone, jossa oli pilkkopimeää lukuun ottamatta yhtä kirkkaasti valaistua nuhjuista sohvaa. 

Kierrettyämme näyttelyt pääsimme toiseen työpajaan. Tässä työpajassa saimme piirtää. Työpajan idea oli se, että jokainen meistä valitsisi kaksi näyttelyn työtä ja yhdistäisi ne yhdeksi. Työpaja oli meidän mielestämme erittäin mukava ja hauska.

Työpajan jälkeen valmistauduimme paluumatkaan. Lähdimme noin kello kolmelta samalla bussikyydillä. Saavuimme koulun lähellä olevalle bussipysäkille numero 1924 noin viiden maissa. Lähdimme kaikki sen jälkeen kotiin. 

Kirjoittajat: Marianna ja Ilona, 8A

Luovat tuottajat: Kiia ja Josefiina, 8A