Kevätjuhla 7.- ja 8.-luokkalaisille

Perjantaina 2.6. vietettiin 7.-ja 8.-luokkalaisten kevätjuhlaa. Juhla alkoi juhlavasti 9.-luokkalaisten ohimarssilla Jean Sibeliuksen Andante Festivon soidessa. Ohimarssin jälkeen rehtori Ulla Rönkä piti puheen. 8E:n musiikkilinjan yhtye esitti ABBAn kappaleen Slipping Through My Fingers. Erik Ehström piti oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan puheenvuoron. Sen jälkeen oli vuorossa 9.-luokkalaisten puhe, jonka esittivät 9A:n oppilaat Frida Blumme, Oskari Niva ja Veikko Väisänen:

Hyvät juhlavieraat!

Tervetuloa vielä meidänkin puolesta. Olemme Frida, Veikko ja Oskari 9A-luokalta. Tänään juhlistamme teitä hyvät 7.- ja 8.-luokkalaiset. Osa teistä on ottanut ison askeleen elämässään ja aloittanut yläasteen, toiset ovatkin jo opiskelleet täällä kaksi vuotta. 

Yhdessä koimme paljon hienoja hetkiä, mutta tähänkin vuoteen on mahtunut myös hankaluuksia, jolloin opettajat ja luokkakaverit ovat olleet tärkeänä tukena. 

Muistan vielä kun saavuitte tänne pieninä  ja ujoina, mutta olette vain lyhyessä ajassa kasvaneet jo paljon kypsemmiksi nuoriksi. 

Olemme yhdessä selvinneet läpi raskaan talven, rasittavien kokeiden sekä kasvisruokapäivien. Parhaimpina muistoina minulle Meikusta jää varmasti etäkoulu, Hilun liikuntatunnit sekä  leirikoulu Ruotsiin. Teillä muistot ja kokemukset  ovat vielä edessä, ja takaan, että niitä tulee. Hyviä, mutta myös ehkä huonoja.

On ollut mukavaa huomata, että juuri te hyvät 7.-luokkalaiset olette niin hyvin sopeutuneet Meikun raikkaaseen ilmapiiriin. 8.-luokkalaisille haluamme vielä toivottaa menestystä peruskoulun viimeiselle lukuvuodelle.

Minunkin puolesta onnea matkaan tulevalle vuodelle ja muistakaa olla ahkeria. Puheen loppuun haluamme kiittää koulun väkeä. Kiitos kaikille opettajille, että jaksoitte meitä tämänkin vuoden. Kiitos Burana, keittäjät, siivoojat ja koko muu henkilökunta. Kiitos vielä, Ulla! Kiitos että olet pitänyt koulumme kasassa! Luotamme että pidät sen myös tulevaisuudessakin!

Muistakaa hyvät 7.- ja 8.-luokkalaiset, että nyt on teidän vuoro näyttää hyvää ja edustavaa esimerkkiä ensi vuoden uusille seiskaluokkalaisille. Kom ihåg att prata svenska och njuta av sommaren

Meidän puolestamme toivotamme iloista ja lämmintä kesälomaa kaikille!”

9.-luokkalaisten puheen jälkeen kuulimme jälleen ABBAa, kun 9G-luokan musiikkilinjan yhtye esitti kappaleen Our Last Summer. Juhla päättyi yhdessä laulettuun Suvivirteen.