Musiikki soi Meilahdessa!

Meilahden yläasteen lukuvuoteen on mahtunut paljon erilaisia musiikkitapahtumia, konserttivierailuja ja juhlallisuuksia. 

7. luokkalaiset saivat heti vuoden alussa koululle vieraakseen Teatteri Vapaan Vyöhykkeen oopperaesityksen, minkä lisäksi Poliisisoittokunta tarjosi seiskoille valistuksellisen konserttikokonaisuuden Savoy-teatterissa.  

Perinteinen kevätkonsertti järjestettiin totuttuun tapan Meilahden juhlaviikon yhteydessä 17.5. Koko koulu pääsi kuuntelemaan musiikkilinjan ja valinnaiskurssien tuotoksia juhlasaliin. Illalla järjestettiin myös konsertti kotiväelle ja ystäville. 

Konsertissa kuultiin musiikkia 8E:n musiikkilinjaryhmän sekä 8. ja 9. luokkien bändikurssien yhtyeiltä. Vetovastuussa on viimeistä peruskouluvuotta käyvä 9G. 9. luokan musiikkilinja oli vastuussa konserttien juontotehtävästä, kun taas äänestä ja valoista vastasivat 8. luokkien Amos ja Victoria. Konsertissa kuultiin moderneja populaarimusiikin hittejä sekä vanhempia ikivihreitä. Ikimuistoisimpia hetkiä olivat ne, kun yleisö liittyi muusikoiden mukaan lauluun suosituissa hittikappaleissa. 

Pitkin vuotta musiikkilinja on ollut vastuussa myös koulun juhlien musiikeista. Musiikkia on luotu niin joulujuhlaan, vanhempainiltoihin kuin MYA-gaalaan. Myös koulun musiikin valinnaisryhmät ovat päässeet osaksi musiikkivastuuta. Tänä lukuvuonna koulun itsenäisyyspäivän juhlaan saatiin myös soittamaan arvokkaaseen tilaisuuteen sopiva koulun orkesteri. Samassa juhlassa esiintyi koulumme oppilas, 9A-luokan Erik Ehrström kontrabassollaan. 

Lukuvuosi huipentui koulun kevätjuhlaan, jossa musiikkilinjat 9G ja 8E soittavat kauniita kappaleita supersuositulta ABBA-yhtyeeltä.  

Aleksi Vasko