Yhdeksänsien luokkien kevätjuhla

9.-luokkalaisten kevätjuhlaa vietettiin Meikussa lauantaina 3.6. Juhla alkoi juhlavasti, kun 9. luokat tulivat saliin Jean Sibeliuksen Andante Festivon soidessa taustalla. Rehtorin puheen pitivät koulun apulaisrehtorit Tuija Heikkilä ja Mikko Vahteristo. Sen jälkeen saimme kuulla 9G-luokan musiikkilinjan yhtyeen esittävän ABBAn kappaleen Our Last Summer.

9.-luokkalaisten kevätjuhlapuheen esittivät 9A-luokan oppilaat:

Hyvät juhlavieraat,

tervetuloa vielä meidänkin puolesta. Olemme luokalta Frida, Veikko ja Oskari. Tänään on tärkeä päivä meille kaikille, etenkin  yhdeksäsluokkalaisille, joiden pitkä peruskoulutaival tulee päätökseen. Yhdessä koimme paljon hienoja hetkiä, mutta kolmeen vuoteen on mahtunut myös hankaluuksia, Silloin opettajat ja luokkakaverit ovat olleet tärkeänä tukena.

Olemme oppineet monia tärkeitä taitoja ja useita kieliä. Minulle kielet ovat aina olleet kiinnostuksen kohde joten thank you Riikka, tack so mycket Elina, muchas gracias Jaana, xie xie Piia ja kiitos Ilmari.

Muistan vielä, kun saavuimme tänne  pieninä  ja kokemattomina, mutta olemme vain kolmessa vuodessa kasvaneet jo kypsiksi ja kokeneiksi nuoriksi. Nuoriksi, jotka uskaltavat olla omia itsejään ja uskaltavat epäonnistua. On ollut mukava huomata kehitys ja kasvu niin rinnakkaisluokkalaisissa kuin myös omissa luokkakavereissaan.

Olemme yhdessä selvinneet läpi koronavuosien, rasittavien kokeiden sekä kasvisruokapäivien. Parhaimpina muistoina minulle Meikusta jäävät varmasti etäkoulu, Hilun liikuntatunnit sekä leirikoulu Ruotsissa.

Kyllä Veikko, parhaimpina muistoina yläasteelta minulla on leirikoulumme sekä etäkoulu-aika. Lopuksi haluaisimme kiittää koulun henkilökuntaa, kouluisäntä Buranaa, koulun opettajia sekä tietysti Ullaa. Ulla, joka on aina ollut positiivinen ja luonteeltaan mukava. Hän on piristänyt oppilaitaan maanantaiaamuina ja muistuttanut, että jokainen meistä on tärkeä. Erityiskiitos myös luokanvalvojallemme Sannalle. 

Lisäksi haluamme onnitella kaikkia peruskoulunsa tänään päättäviä 9.-luokkalaisia, kun he saavuttavat ison merkkipaalun elämässään. 

Nyt on kuitenkin jäähyväisten aika, sillä kaipaamme varmasti kesälomaa enemmän kuin Petri pitkiä hiuksiaan. 

Kiitos, anteeksi ja hyvää kesää!”

Oppilaiden puheen jälkeen luokanohjaajat ojensivat kaikkille 9.-luokkalaisille ruusun. Sen jälkeen kuulimme taas ABBAa, kun 8E-luokan musiikkilinjan yhtye esitti kappaleen Slipping Through My Fingers. Juhla päättyi yhdessä laulettuun Suvivirteen.