Täydellistä TEPPO:ilua

Meikussa on nyt parin vuoden ajan pyöritetty hassulla nimellä hilpeyttä herättävää valinnaisainetta, TEPPOa. Mennyt vuosi on allekirjoittaneelle ensimmäinen TEPPO-vuosi ja pakko sanoa, että vuosi on ollut aivan huikea!

Niille, jotka ihmettelevät, mikä TEPPO oikein on:  Kyseessä on lyhenne sanoista työelämäpainotteinen perusopetus, ja kuten nimi antaa ymmärtää, olemme vuoden aikana tutustutuneet työelämään luokkahuonetyöskentelyn, vieraiden ja TET-toiminnan kautta.

Yritin tekstiä kirjoittaessani miettiä omaa TEPPO-kohokohtaani vuoden ajalta, mutta vain yhden nostaminen jalustalle on hankalaa. Oppilaiden mielestä tehtävä oli myös vaikea, sillä hyviä hetkiä on ollut useita.

Tämä ehkä tavallaan selittääkin TEPPO-toiminnan hienoutta. Siinä missä yksi oppilas nostaa TEPPO-ryhmän yhteishengen ja tuntien keskustelut muiden kokemusten yläpuolelle, arvostaa toinen eniten TET-jaksoja,  joita vuoden aikana on ollut neljä keskenään hyvin erilaista. Joku oppilas saattaa olla sitä mieltä, että ammatti-vierailijoiden tarinat ovat olleet vuoden parhaita hetkiä ja toinen hehkuttaa lähitulevaisuudesta oppimista.

Kaikesta tästä sekasotkusta löytyy kuitenkin yhteinen nimittäjä: kaikki oppilaat ovat kokeneet oppineensa jotakin tärkeää niin itsestään kuin omasta tulevaisuudestaan. Jokaisen kokemus on ollut yksilöllinen ja opitut asiat eroavat jokaisella keskenään.  Ehkä tämä on loppujen lopuksi minunkin kohokohtani.

Koen iloa siitä, että saan jakaa matkan oppilaiden kanssa ja pääsen näkemään, kuinka jokainen rohkaistuu, kasvaa ja kehittyy tulevaisuuden tekijäksi. 

Iso kiitos kaikille TEPPO-oppilaille!

TEPPO-ohjaaja

Sebastian Holsti