Metsävisa

Osa koulumme 8- ja 9-luokan oppilaista osallistui helmikuussa Metsävisaan. Se on valtakunnallinen yläkoululaisille suunnattu metsätietokilpailu. Metsävisan tehtävät käsittelevät metsäbiologiaa, metsätaloutta, metsäteollisuutta ja ympäristöasioita.

Tänä vuonna koulun paras metsävisailija on Ida Haataja 9A. Hänet palkittiin kuksalla, koivun pahkasta tehdyllä puukupilla.

Ida oli 50 parhaan koulutason metsävisailijan joukossa. Hän pääsi finaaliin yli 21 000 oppilaan joukosta. Tavallisesti voitto ratkotaan maastokilpailussa. Tänä vuonna jouduttiin järjestämään etäfinaali. Kilpailu oli 20.5.20. Kilpailu käytiin suorassa verkkolähetyksessä. Finalistit vastasivat kilpailukysymyksiin mobiilisovelluksella. He vastasivat 40 metsäaiheiseen kysymykseen. Oli lajintuntemusta, kysymyksiä puun käytöstä ja metsän monimuotoisuudesta.

Viidelletoista nuorelle arvottiin kesätyöpaikka. Arpaonni suosi Idaa. Idalla on kesätyöpaikka Suomen metsäyhdistyksessä. Onnea Idalle! Jokainen finaaliin osallistunut oppilas sai rahapalkinnon, diplomin ja Metsien Suomen Billebeino-paidan.