Compania Kaari & Roni Martin: Anna Karenina 

Matkustimme Tapahtumakeskus Telakalle HSL:n bussilla, jossa oli tuskallisen ahdasta, ja kävelimme bussipysäkiltä noin 500 metriä halliin, jossa näytös pidettiin. Meidät ohjattiin suureen, tyhjään ja hieman sumuiseen saliin, jossa odottelimme, että kaikki ryhmät saapuisivat paikalle. Salissa kerkesimme nähdä vilauksia näyttelijöistä, jotka välillä kulkivat salin poikki. 

Näytöksen alkaessa meidät ohjattiin saliin ja hovimestareiksi pukeutuneet näyttelijät toivottivat meidät tervetulleiksi. Sali oli lavastettu näyttämään ruokasalilta, jossa oli keskellä esiintymistilaa. Istuimme pöytien takana, jotka oli katettu. Ennen esitystä lautasille tarjoiltiin jääpalat, kivet ja kananmunat. 

Näytös perustui vanhaan ja hyvin kuuluisaan kirjaan nimeltä Anna Karenina, jonka on kirjoittanut Leo Tolstoi. Käsikirjoittajat esittelivätkin kirjaa hieman.

Näytös sisälsi paljon symboliikkaa ja etenkin tanssia. Juonen keskiössä oli Anna Kareninan, kreivi Vronskin ja kreivi Kareninin kolmiodraama, joka oli selvästi esillä.  Verbaalista ilmaisua oli hyvin vähän, ja käsikirjoittaja kertoikin jälkeenpäin, että tarkoitus oli ilmaista tanssilla suurin osa tarinasta. Näyttelijät olivat hyvin taitavia, ja näytelmää oli selvästi harjoiteltu paljon. Romantiikkaa ja draamaa oli paljon. Oli myös eroottisia kohtauksia oli, joiden aikana monet katsojat viheltelivät, mikä oli hieman sopimatonta ja vaivaannuttavaa. 

Esityslavan näyttelijöiden lisäksi taustalla ja aika ajoin lavallakin oli soittajia. Mm. kitara, viulu ja rummut olivat äänessä. 

Näytöksen jälkeen oli hetki aikaa kysyä kysymyksiä käsikirjoittajilta ja näyttelijöiltä. Muutamia kysymyksiä tulikin, ja pääkäsikirjoittaja selitti asiat hyvin kiinnostavasti. Kysymysten jälkeen lähdimme näytössalista. Keskustelua näytöksestä oli paljon.

Esitys oli monen mielestä hämmentävä, epäilyttävä, kaunis, vaikuttava, dramaattinen ja monia muitakin tunteita herättävä. 
Bussia odotellessa katselimme merimaisemia. Näytöksen jälkeen palasimme bussilla takaisin koululle.

Mimosa, Essi ja Venny 8A