Lägerskola (9E)

Den 18 i september 2019 flög vi till Stockholm. Vi träffades på flygplatsen klockan 07.30. Där fick vi vårt flygbiljetten. Efter det gick vi till säkerhetskontrollen. Jag tycker inte alls om säkerhetskontrollen men de gick alldeles bra. När alla var färdig kunde vi gå vartsomhelst. Jag gick med Ella och Valtteri. Vi köpte vatten och lite godis till flygplanen. Efter det gick vi till vårt port. 

På flygplanen satt jag med Aino J och Matilda. Jag läste bok och pratade med Matilda och Aino. Matilda hade lite flygrädsla men jag tycker att flygen gick ganska bra. 

Fösta dagen vi gick till Abba-museet och efter det hade vi Statsorientering med små grupperna. Min grupp hette Mumin och där var Aino A, Markus och Joona. Orienteringen gick bra och vi hade roligt. Efter alla hade kommit tillbaka till vårt hostell gick vi till Södermalm, Monteliusvägen. 

Där måste vi intervjua människor. När alla hade intervjuat någon, pratade vi att va sade dom. Efter de gick vi äta middag. Maten var bra och alla var fylla. 

Nästa dagen besökte vi Norra Real-skola.  Där pratade vi med skolans elever. Efter de hade vi fritid. Vi fick gå och köpa saker i centrum. Efter fritiden träffades vi framför Finska kyrkan, Gamla stan. 

Där pratade vår guide mycket. Några från vår klass sov där. Där hade vi också fritid. Vi fick saft och kex. Efter Finska kyrkan gick vi till Rinkeby. 

Där gick vi till Tensta Konsthall och efter de intervjuade vi igen människor. Efter de gick vi äta middag till Phil’s Burger och sen hade vi fritid igen. 

Sista dagen gick vi till Teknisk museet och Polismuseet. Teknisk museet var roligt. Där fick vi programmera robotar med paren. Jag var med Aino J och det gick bra. Efter det gick vi äta pizza. Pizzan var gått och jag tyckte om det. Efter det hämtade vi vårt resväskorna och gick vi till flygplatsen. 

Lägerskolan var roligt och jag kommer och komma ihåg det när jag är vuxen. 

Milla Eller 9E