Yhdeksäsluokkalaisten puhe

Hyvä juhlaväki, vanhemmat, oppilaat, henkilökunta ja opettajat. Kuten varmaan kaikki meistä tietävät, yläaste ei aina välttämättä ole ihmisen parasta aikaa. Meikussa opiskellessa se on kumminkin monilta osin ollut.

Täällä olemme oppineet kohtaamaan ihmiset sellaisina kuin he ovat. Me olemme oppineet näkemään asioiden monet puolet. Olemme oppineet empatiaa, ahkeruutta ja rohkeutta. Olemme saaneet uskoa tulevaan ja valmiudet haluamaamme tulevaisuuteen. Kun nyt lähdemme täältä, me osaamme sekä pärjätä itsenäisesti että pyytää apua.  

Tulin Meikkuun ysiluokalla, kesken yläasteen. Ekana päivänä olin omissa oloissani, mutta aloin helposti saada uusia mukavia kavereita. Nyt kun katson aikaani täällä taaksepäin, tämä on ollut onnellinen vuosi teidän kanssanne. Haluaisin kiittää opettajia ja henkilökuntaa kaikesta, minkä olette meille antaneet.      

Jään valtavalla lämmöllä kaipaamaan niitä hetkiä, joina olen ankeina aamuina tullut harmaasta maailmasta lämpimään kouluun, ja heti toisten oppilaitten seuraan päästyäni tuntenut, kuinka päiväni muuttuu paremmaksi.  Täällä tapaamiani ihmisiä en tule koskaan unohtamaan. Tänään päätämme peruskoulun ja lähdemme kaikki eri suuntiin. Meikussa vallitsevaa tunnelmaa tulemme kaikki ikävöimään.   

Tuleville kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille toivomme paljon onnea. Haluamme muistuttaa, ettei tämä päättövuosi ole niin raskas, kuin kenties nyt jännitätte. Te pystytte siihen, pitäkää toisistanne huolta. Nauttikaa teitä ympäröivien ihmisten seurasta ja hetkistänne Meikussa, sillä tämän parempaa yläastetta tuskin muualta löytyy. 

Jona Avela ja Samim Ahmad 9D